قیمت سکه و ارز
۱۳۹۲/۰۹/۲۷ - ۱۱:۰۰
«سراج 24» گزارش می دهد:

تشکیک در ضمانت اجرایی توافق ژنو/ تلاش صهیونیست ها برای شکست توافق هسته ای ایران با 1+5

باید توجه داشت که اگر اقدامات منفی دیگری منجر به سکته‌های جدید برای توافق های هسته ای 1+5 و ایران شود در نتیجه بدبینی نسبت به نتیجه مذاکرات هسته‌ای بیشتر می‌شود و شاید منجر به مرگ حتمی مذاکرات گردد.

تشکیک در ضمانت اجرایی توافق ژنو/ تلاش صهیونیست ها برای شکست توافق هسته ای ایران با 1+5

سرویس بین الملل «سراج24» : تصویب تحریم های جدید بر علیه ایران پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای و امضاء توافقنامه موقت از سوی کشورهای 1+5 درحقیقت یعنی عدم وجود ضمانت اجرایی در توافق واین که افراطیون آمریکا و غرب، لابی صهیونیست‌ها و لابی مرتجع عرب در تلاش برای شکست هرگونه دیپلماسی هستند. نقض توافقنامه ژنو و تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران از سوی آمریکا در حالی اتفاق افتاد که طرفین بر لزوم اعتماد‌سازی طرف مقابل تاکید داشتند و این حرکت خلاف تعهدات توافق‌شده در ژنو است.

 
استدلال اصلی امریکا این است که این تحریم، یک قانون، مصوبه یا فرمان اجرایی جدید نیست بلکه به روز رسانی فهرست مصادیق افراد و شرکت های تحت تحریم است اما این استدلال بسیار مضحک تر از آن است که حتی اندکی جدی گرفته شود. نکته مهمی که در اینجا باید به آن توجه کرد این است که آنچه امریکا در توافق ژنو به آن متعهد شده این است که از اعمال (impose) هرگونه تحریم جدید خودداری کند. امریکا طبق توافق ژنو متعهد است به طور کلی از اعمال هر نوع تحریم جدید خودداری کند و این به وضوح در برگیرنده تحریم های جدیدی که طبق قوانین قدیمی اعمال می شود هم هست. در واقع آنچه امریکایی ها به روز رسانی تحریم های قبلی می خوانند، چیزی جز تحریم جدید نیست و با این حرکت دولت اوباما سعی کرده هزینه توافق داخلی دولت و کنگره آمریکا را ایران بپردازد و به طریقی وفاداری خود را به صهیونیست ها و عربستان سعودی اثبات کند ، این یعنی اینکه توافق‌نامه ژنو دارای ارزش سیاسی است، اما ضمانت اجرایی ندارد.
 
هنوز خیلی زود است که مرگ توافق‌نامه را اعلام کنیم اما شاید بتوان گفت با تصویب تحریم های جدید از سوی آمریکا ، در قبال توافق‌نامه ژنو سکته‌ای اتفاق افتاده است البته این موضوع قابل احیا است. ایرانیان براساس دکترین و اصول خود نسبت به ژنو و اجرا و نتیجه آن دغدغه دارند و از طرف ایران این ظرفیت و آمادگی برای دستیابی به نقطه نهایی توافق هسته‌ای وجود دارد اما باید دید که طرف مقابل هم آیا از این ظرفیت و آمادگی برخوردار است یا این که در پی سنگ اندازی و مذاکراتی هستند که تنها یک برنده داشته باشد.
 
در حالی که مقامات آمریکایی در حال توجیه این اقدام هستند ، اگر دولت اوباما طی روزهای آینده اعتمادسازی کند، آن‌گاه موانع داخلی پی‌گیری در ایران تعدیل می‌شود و مخالفان داخلی هم نباید ارتباطشان را قطع کنند که این نوعی هم‌پوشانی با افراطی‌گری منفی خارجی است اما باید توجه داشت که اگر اقدامات منفی دیگری منجر به سکته‌های جدید شود، بدبینی نسبت به نتیجه مذاکرات هسته‌ای ایران با غرب بیشتر می‌شود و شاید منجر به مرگ حتمی مذاکرات گردد.
 
اشتراک گذاری
نظرات کاربران
capcha
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۳۱۷
آخرین مطالب
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••